Initiatieven


Generative Leadership Programme I (GLP I)

“Er wordt door de begeleiders een juiste sfeer gecreëerd. De opbouw is briljant, dat merk je gaande weg. Ondanks de vele sessies kom je zwaar ontspannen thuis, dat gevoel is fantastisch. Ik ben me meer bewust geworden van me zelf, mijn eigen handelen en mijn omgeving. Er komt altijd een oplossing als je de bal maar in het midden van het speelveld houdt en niet meteen zelf oppakt.”

Teamleider, productiebedrijf

Het programma – Leadership for Renewal: zelfsturing en leiding nemen in deze turbulente tijd

Inhoud

In deze week intensive maak je de basisprincipes mee van het integrale Generatief Leiderschap concept. Het geeft verrassend handen en voeten aan zelfsturing en sturing geven in turbulente tijden, in tijden van transities en onzekerheid.

Generatief Leiderschap integreert de belangrijkste inzichten van de afgelopen decennia in een rijkgeschakeerd eenvoudig leiderschapskompas. Inzichten van Cohn (living learning / TGI), Bohm (infinite potential / diaglogue), Jaworski (inner path of leadership / source), Scharmer (theory U / society 3.0), Knibbe (zijnsoriëntatie / spirit perspectief) en Milton (the way of nature / qi gong) zijn verwerkt in een concept waardoor leiderschap opnieuw wordt ‘uitgevonden’. Het werkt krachtig en transformationeel, persoonlijk en professioneel.

In dit programma til je je eigen kunnen in 1 week op een hoger niveau. Je leert opnieuw kijken naar wat je in je eigen stijl succesvol verworven hebt – of waar je in vast lijkt te lopen. Je genereert een verhoogd gewaar worden, scherp voelen en helder denken vanuit de verbinding met je eigen bron van bezieling. Je leert resultaatbewustzijn, persoonlijk leiderschap en omgevingsbewustzijn te realiseren door hoogwaardig kwalitatieve interacties aan te gaan.

Wat je kunt verwachten van dit programma:
 • Je leert hoe je jezelf en anderen kunt sturen in transities en transformatie
 • Je leert vanuit de gezamenlijke dialogen in de interacties na enkele dagen te focussen op thema’s die er werkelijk toe doen: de levende thema’s
 • Je leert deze thema’s ‘uit te stallen’ en deze met je collega’s zelf te begeleiden (co-creatie)
 • Je ervaart de ruimte en het generatieve veld die in interacties kan ontstaan (U-proces)
 • Je verkent de systemische samenhang van je eigen inbreng met de dynamiek van de interactie en de context waarin deze groep een levend lerend systeem wordt
 • Je verkent je purpose (bestemming) en de bron van je leiderschap, je invloed en welk effect dit heeft
 • Je ervaart wat presence betekent in je eigen leiderschap vanuit wie je in wezen bent
 • Je leert je kracht kennen om anderen diepgaand in beweging te brengen door verschillende niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) te verbinden

Data 2019:

 • 33e GLP I: 1 t/m 5 april
 • 34e GLP I: 17 t/m 21 juni
 • 35e GLP I: 25 t/m 29 november

(Orshof: Neerglabbeek, België)

Investering:

Bedrijven: € 2.950,- (excl. BTW en incl. materialen), Particulieren: € 2.450,- (incl. BTW en materialen)

Vlaamse zelfstandigen en KMO’s kunnen besparen op hun investering via de KMO-portefeuille! Zijn andere Belgische (o.a. not for profit-) regelingen van toepassing, neem dan voor eventueel aangepaste tarieven contact op met mij of het Centre for Generative Leadership.

Daarnaast komt het Centre graag kleine zelfstandigen en particulieren tegemoet. Vraag naar de mogelijkheden voor een offerte op maat door contact op te nemen met mij of het Centre for Generative Leadership.

Verblijfskosten: € 650,- (incl. BTW, incl. vier overnachtingen, drie maaltijden/dag, onbeperkt koffie, thee, water en versnaperingen). De verblijfskosten worden ter plekke voldaan.

Schrijf je in via het inschrijfformulier

Generative Leadership Programme II (GLP II)

Als het GLP I veel energie gaf, dan zal het GLP II een leiderschapsreis blijken die je kracht en zekerheid zal geven. Je ervaringen worden naar een hoger niveau getild, een hoger bewustzijnsniveau. Je leert met een wijdere blik naar jezelf en naar de wereld te kijken. Het welwillend waarnemen, tegemoet treden en onderzoeken wat wij aantreffen vergezelt ons in deze reis. Samen zullen we zoeken naar voor iedereen geëigende passende antwoorden.

Het programma – A three Stages Journey

In de eerste etappe onderzoeken we hoe we op koers zitten in deze tijd van gigantische transities en transformaties die gepaard gaan met veel onzekerheid. Onze PSYCHE komt hernieuwd in beeld. Tegelijkertijd zien we hoe Generatief Leiderschap als integraal kompas bijzonder veel kracht brengt om onze zienswijze op onze psyche te ‘liften’.

In de tweede etappe leren we vanuit een groter geheel naar onszelf kijken. Vanuit een volstrekt wijder perspectief: het SPIRIT-perspectief. We leren onszelf verwelkomen in wie we zijn en wat onze bestemming is. We leren welwillend kijken naar wat we aantreffen; een heroriëntering vanuit ieders vernieuwde blik op zijn of haar purpose (bestemming).

In de derde etappe raken we de verbinding aan met alles wat is. We gaan een solo Nature Quest in en herijken in verbinding met onze innerlijke Natuur en de natuur buiten, wie we in wezen zijn en wat voor ons ligt om te ontvouwen. We komen terug met de lijnen die we uitzetten voor ieders verdere reis. De laatste avond van de derde etappe houden we een feestelijk ‘graal’-slot diner op de voorlopige aankomstplaats van onze reis.

Opleiders

Ivo Callens & Bea Vercruysse

Data:

3e GLP II – 2019

 • Etappe 1: maandag 21 t/m woensdag 23 januari
 • Etappe 2+3: maandag 18 t/m woensdag 20 maart
Investering:

Bedrijven: € 2.950,- (excl. BTW en incl. materialen), Particulieren: € 2.450,- (incl. BTW en materialen)

Vlaamse zelfstandigen en KMO’s kunnen besparen op hun investering via de KMO-portefeuille! Zijn andere Belgische (o.a. not for profit-) regelingen van toepassing, neem dan voor eventueel aangepaste tarieven contact op met mij of het Centre for Generative Leadership.

Verblijfskosten: circa € 650,- (incl. BTW, incl. vier overnachtingen, drie maaltijden per dag, onbeperkt koffie, thee, water en versnaperingen). De verblijfskosten worden ter plekke voldaan op de verschillende locaties.

Schrijf je in via het inschrijfformulier

Mijn andere activiteiten vind je op de website van het ‘Centre for Generative Leadership’, de ‘School voor TGI’ en ‘Caleidoscoop leertrajecten’.